Țările unde numărul oamenilor străzii a crescut alarmant, în 2024. Explicația unui fenomen îngrijorător
Oamenii străzii reprezintă o problemă majoră pentru societate, de vreme ce, cu cât sunt într-un număr mai mare, cu atât acea țară pare să fi eșuat lamentabil în a avea grijă de oamenii săi.
România are, la rândul său, o problemă destul de mare în gestionarea acestei situații critice, iar rezultatul este vizibil cu ochiul liber, pe străzile marilor orașe din țara noastră.
Totuși, care sunt acele țări unde numărul oamenilor străzii crește „ca Făt Frumos” și se află România printre ele? Urmează să aflăm în acest material.
Țările unde oamenii străzii sunt din ce în ce mai mulți
Republica Democrată Congo se confruntă, în acest moment, cu un număr uriaș al oamenilor străzii, având mai bine de 5,3 milioane de oameni fără adăpost.
Nici Siria nu stă mai bine, dar în cazul acestei țări totul este explicabil, mai ales luând în considerare recentele conflicte armate care au avut loc aici. Numărul oamenilor străzii este de aproximativ 6,5 milioane.
Din nefericire, nici în Egipt nu se prezintă situația mai „roz”, această țară numărând 12 milioane de oameni care au rămas, dintr-un motiv sau altul, fără casă.
Situația este cu atât mai gravă în Pakistan, unde cei fără adăpost se regăsesc în jurul cifrei a 20 de milioane.
Totuși, în top se află Nigeria, țară care adună mai bine de 24,4 milioane de oameni care, efectiv, au pierdut totul.
Vezi și: Ce se întâmplă cu cerșetorii și oamenii străzii din acest oraș. Oradea a găsit soluția pentru ei
Câți oameni fără adăpost sunt în România, de fapt
Se estimează că în România există mai bine de 15.000 de persoane adulte fără adăpost, dintre care mai mult de 5.000 trăiesc pe străzile din București.
Evident, este destul de greu să ții o statistică cât se poate de clară, în ceea ce îi privește, însă, în linii mari, cam așa se prezintă situația din teren, în momentul de față.
Vezi și: De ce problema oamenilor străzii nu va fi rezolvată cu închisoarea